Çocuklar için gıda ambalajı tasarımı

Bugünlerde çocuklar için gıda ambalajı tasarlamanın basitçe cesur renkler kullanmak ve bir çeşit maskot atmak anlamına geldiğini düşünüyorsanız, birkaç sürprizle karşı karşıyasınız. Birincisi, çocukların yemek, atıştırmalık ve içecek versiyonları istisna olmaktan çok norm haline geldiğinden rekabet her zamankinden daha şiddetli. İkincisi, Y kuşağı ebeveynleri önceki nesillere göre çok daha fazla sağlık bilincine sahipler, bu da ambalajınızın hem çocuklar hem de yetişkinler için karşı konulmaz olması gerektiği anlamına geliyor. Nereden başlayacağınızı bilmiyor musunuz? Hemen çatlamaya başlamak için aşağıdaki ipuçlarımızı keşfedin !

 

1. Kalın renkler her zaman daha iyi değildir

Çocuklar çiçeklere arılar gibi renkli şekillere çekilir. Bununla birlikte, ebeveynlerin (bilinçaltında) renk psikolojisi kurallarına uyma olasılıklarının daha yüksek olduğunu unutmayın. Başka bir deyişle, renklerinizi ister istemez seçmeyin, ancak ürüne uygun olduklarından emin olun. Örneğin, flüoresan tonlar, organik yiyecekler veya içecekler satmaya çalışırken kullanmak isteyeceğiniz son şey olmalıdır.

 

2. Bir (marka) hikayesi anlatın

Hikâye anlatımı hem çocuklara hem de her yaştan yetişkinlere hitap eder. Ebeveynler sadece sağlıklı yiyecekler ve atıştırmalıklar aramakla kalmaz, etiketlerinize dikkat edin ! - ayrıca bu bileşenlerin nereden geldiğini ve söz konusu markanın sürdürülebilirlik açısından neyi temsil ettiğini bilmek istiyorlar . Neyse ki, çoğu marka zaten marka hikayesini ele aldı. O halde tek yapmanız gereken, grafiklerinizi bu hikâyeye uygun hale getirmek.

 

3. Gıda ambalajını eğlenceli bir faktörle tasarlayın

Çocukken kahvaltı yaparken mısır gevreği kutusunun arkasını okuyarak kaç sabah geçirdiğinizi hatırlıyor musunuz? Çocuklar hala bunu yapıyorlar, bu yüzden onların ilgisini ve meşgul olmasını sağlamak için gıda ambalajı tasarımınıza eğlenceli bir oyun veya bilmece eklemek asla zarar vermez. Unutma, bunu düşünen ilk tasarımcı sen olmayacaksın. Gıda ambalajınızın çocukların dikkatini çekmesini gerçekten istiyorsanız, yemek sağladığınız yaş aralığında nelerin trend olduğuna bakın. Oyuncaklar, oyunlar, kitaplar, filmler ve TV şovları popüler üzerinde her zaman büyük bir fikirdir.