Defter Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

Birbirinden farklı ebatları ve sayfa sayıları ile dikkat çeken defterler hem okul hem de iş hayatında sıkça kullanılan ürünlerin başında gelir. Kareli, çizgili ya da çizgisiz olarak farklı seçeneklerle sunulan bu defterler genellikle kişinin yaşı, kullanım amacı veya tasarımları nedeniyle seçilebilir.

 

Kullanım Amacınızı Belirleyin. Defterler yazı, işaretleme ve çizim konusunda kolay ve pratik çözümler sunan taşınabilir araçlardır. Almak istediğiniz defterler kullanım amacınıza uygun olmanın yanı sıra, kullanışlı ve hafif olmalı. Böylelikle, gereksiz emek ve zaman kaybına yol açmaz.

 

Defter Çeşitleri Nelerdir?

Defterler çeşitlilik bakımından oldukça fazla olup kullanım amacına göre farklı özellikler taşır. Okulda kullanılan defter çeşitleri eğitimin amacına uygun şekilde tasarlanırken, iş veya gündelik hayatta kullanılan defterler de bu amaçlara uygun olarak üretilir. En sık kullanılan defter çeşitleri şunlardır:

 

· Resim defterleri

· Ajandalar

· Çok amaçlı çizgili ve çizgisiz defterler

· Kare defterler

· Güzel yazı defterleri

· Evrak kayıt defterleri

· Resim defterleri

· Müzik defterleri

· Not defterleri

 

Almak istediğiniz defterin bir diğer özelliği de hayat tarzınızı yansıtmasıdır. Kapak tasarımından sırt şekline, sayfa düzeninden kenar boşluklarına kadar tüm detaylar hayat tarzınıza uygun olursa, bu ürünleri keyifle kullanabilirsiniz. Başka bir deyişle defter seçiminizde bir ya da birkaç detayın hoşunuza gitmesinden ziyade, defterinizin tüm özelliklerinin kullanım amacınıza ve hayat tarzınıza uygun olmasına dikkat edin.

 

Hangi Defter Ne İçin Kullanılır?

 

· Resim defteri: Genellikle çizgisiz olan ve çeşitli ebatlarda üretilen resim defterleri, amatör ve profesyonel olarak klasik ve teknik resimlerin çizilmesi için kullanılır.

· Not defteri: Adından da anlaşılacağı gibi eğitim, iş ve gündelik hayatta not ve planların alınması için kullanılmakta olup farklı ölçü ve özelliklerde üretilir. Mynote 5+1 Seperatörlü Defter gibi çok amaçlı defterler, not defteri veya farklı birçok amaç için kullanılabilir özellikler sunar.

· Müzik defteri: Müzik eğitimi alan ve veren kişiler tarafından eğitimi daha nitelikli ve düzenli hale getirmek için kullanılır.

· Kareli defter: Çok amaçlı kullanım imkânı sunan defter çeşitleri arasında yer alır. Daha çok eğitim için çizim gerektiren alanlarda tercih edilir.

· Çizgili defter: Farklı kullanım amacına uygun şekilde kullanılan defter çeşitlerinden biridir. Eğitim alanında ağırlıklı olarak kullanılan kırtasiye defterleri olarak öne çıkar.

· Çizgisiz defter: Birçok farklı amaç ile kullanılan çizgisiz defterler, özellikle amatör teknik çizimlerin geliştirilmesinde veya profesyonel teknik çizimlerde sıklıkla tercih edilir.