Kurumsal Kimlik

Kurumsal kimlik ya da marka kimliği profesyonelce yapılmış bir logodan çok daha fazlasıdır. Aslında marka kimliği, müşterilerinizin sizinle ilgili görüşleridir. Müşterilerinizle olan tüm etkileşimleriniz onlara markanızla ilgili bir bakış açısı oluşturmaktadır.

 

Kurumsal kimlik, firmanın şirket içinde ya da şirket dışında duruşunu temsil eden ve müşterilerin bir bakışta firmayı tanımasını sağlamak için yapılan çalışmaların bütünüdür. Kurumsal kimlik aynı zamanda firmanın profesyonel görünmesini sağladığı için müşterilere daha güvenilir bir izlenim bırakır. Bu çalışmaların en temeli kurum ismi ve amblemden oluşan logodur. Bunun dışında kalan bütün görsel iletişim malzemeleri logo tasarımı baz alınarak şekillenir.

 

Kurumsal kimliğiniz broşür tasarımınızla ve hatta müşterilerinizin web sitenizde gezinme rahatlığıyla bile şekillenebilir. Yani müşterilerinizin algıları kişisel deneyimle gelişir ve bunları tanımlamak pek de kolay değildir.

 

Kurumsal kimlik oluştururken ilk yapılması gereken kurumun renklerinin belirlenip logosunun tasarlanarak bir logotype oluşturulmasıdır. Logotype kurumun kimliğinin en önemli parçasıdır. Kurumu akılda kalıcı, etkili ve güçlü kılan logosunun görünümüdür. Logotype oluşturulduktan sonra kurumun şirket içinde ve dışında kullanacağı diğer basılı malzemelerin de logotype için oluşturulan yapının özelliklerine ters düşmeyecek bir şekilde hazırlanması gerekir. Özgün bir şekilde hazırlanan bir kurumsal kimlik firmanın başarısı ve itibarı için son derece önemlidir. Varolan logoların kendisini ya da benzerlerini kullanmak, başka firmaların renklerini ya da imajlarını taklit etmek onlara yatırım yapmak demektir. Bu nedenle oluşturulacak kimliğin benzersiz ve firmanın kendisini temsil edecek şekilde hazırlanması gerekmektedir.

 

Yine de güçlü bir kurumsal kimlik tasarımı ile müşterilerin ilgisini çekebilir ve marka adınızı da bu şekilde güçlendirebilirsiniz.

 

Tasarımda kararlılık:

Uzman kurumsal kimlik tasarımcıları ile çalışın. Tasarım çalışmalarını uzun vadeli yapın. İstikrarlı bir şekilde tasarımlarınıza devam etmeniz marka imajınız için oldukça önemlidir.

 

Pazarda en önemli rakip olarak yerinizi alın:

Ustalıkla tasarlanan pazarlama faaliyetleri sizi sektörde önemli bir oyuncu yapar. Yeni bir şirket olsanız bile güçlü bir görsellikle potansiyel müşterilerinize kaliteli bir şirket imajı verebilirsiniz.

 

Farklı olun:

Kurumsal kimlik tasarımlarınızı rakiplerinizden farklı yapmak ve yenilikçi bir yaklaşım sergilemek, markanızı pazarda ayrı bir yerde konumlandırmanıza yardımcı olur.